Vă rugăm să citiţi cu atenţie termenii şi condiţiile !

          Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpărarea produselor prezentate pe site-ul www.jolie-boutique.ro implică acceptarea termenilor şi condiţiilor mai jos enumerate. Pentru a fi informat despre toate condiţiile de utilizare ale acestui site, vă rugăm să parcurgeţi toate secţiunile urmatoare.
Vă rugăm să citiţi cu atenţie termenii şi condiţiile, de fiecare dată când folosiţi acest site. Continuarea folosirii site-ului implică acceptarea modificărilor efectuate. www.jolie-boutique.ro este administrat şi reprezentat de PFA GRIGORE IOANA cu sediul în Braila, Bdul. Al. I. Cuza, Nr. 245, înregistrată la registrul comerţului cu nr  f9/687/2012, cui 30635374.

          PFA GRIGORE IOANA îşi rezervă dreptul de a face modificări şi actualizări ale acestor termeni şi condiţii, precum şi ale ofertelor, fără o notificare prealabilă şi fără precizarea motivelor; de asemenea, PFA GRIGORE IOANA îşi rezervă dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori în afişare care pot surveni în urma unor greşeli de redactare, lipsa de acurateţe sau erori ale produselor software, fără a anunţa în prealabil. Aceste erori nu obligă PFA GRIGORE IOANA la nicio acţiune.

          Programul personalului magazinului online Jolie Boutique este :

          Luni – Vineri între orele 09:00 – 18:00.

Comenzile plasate în afara programului de lucru sau în perioada sărbătorilor legale vor fi procesate și confirmate în prima zi lucrătoare.

 

Politica prelucrarii datelor cu caracter personal

 1. Politica prelucrarii datelor cu caracter personal

GRIGORE V. IOANA, in calitate de  proprietar si administrator al magazinului online www.jolie-boutique.ro , respecta caracterul privat si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal al fiecarui client sau vizitator care acceseaza site-ul in scopul achizitionarii produselor prezentate. Conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private, GRIGORE V. IOANA  are obligatia de a administra in conditii de siguranta si exclusiv pentru scopurile prezentate mai jos, datele personale care sunt furnizate.  Website-ul www.jolie-boutique.ro şi PFA Grigore V. Ioana se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor site-ului catre terţi şi să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienţii săi, precum şi în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcţionarea site-ului, ofertele şi politica firmei. www.jolie-boutique.ro şi PFA Grigore V. Ioana nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează datele dvs de contact unor terţi (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese de e-mail obţinute prin intermediul acestui site, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.

În conformitate cu dispoziţiile Legii nr.677/200, utilizatorii website-ului www.jolie-boutique.ro au urmatoarele drepturi,:

 • Dreptul la informare (art.12)
 • Dreptul la acces la date (art.13)
 • Dreptul de a obţine, la cerere şi în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.
 • Dreptul la intervenţie (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisă şi în mod gratuit, urmatoarele:
  • rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale.
  • transformarea datelor personale nelegale în date anonime.
  • notificarea terţilor cu privire la operaţiunile prevăzute la lit. a) şi b).
 • Dreptul la opoziţie (art.15)
 • Dreptul de a se opune, în mod gratuit şi printr-o cerere scrisă, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări.
 • Dreptul de a se adresa justiţiei (art.18)
 • Dreptul de a se adresa justiţiei pentru apararea drepturilor garantate de lege şi care au fost încălcate.
 • Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).

Orice informatie furnizata de dumneavoastra va fi considerata si va reprezenta consimtamintul dumneavoastra expres ca datele dumneavoastra personale sa fie folosite de GRIGORE V. IOANA   in conformitate cu scopurile mentionate mai jos. Orice utilizator care a furnizat explicit pe website-ul www.jolie-boutique.ro adresa sa de email poate opta ca aceasta să fie ştearsă din baza de date a www.jolie-boutique.ro. Pentru a şterge informaţiile furnizate de dvs din baza de date, este de ajuns să ne contactaţi şi să cereţi acest lucru în scris pe e-mail la contact@jolie-boutique.ro, in contul meu la sectiunea Ticket suport https://www.jolie-boutique.ro/contul-meu/suport-ticket/ sau in meniul Contact https://www.jolie-boutique.ro/contact

 1. Scopul colectarii datelor

Scopul colectarii datelor este de a livra produsele comandate din cadrul magazinului online si de a comunica informatii utile cu privire la produsele comercializate, dupa caz, informatii despre site, solutionarea cererilor, intrebarilor sau de reclamatii/sesizari facute de catre dumneavoastra.
GRIGORE V. IOANA  nu va dezvalui unei terte parti niciuna dintre datele dumneavoastra (informatii personale sau informatii optionale) fara acordul dumneavoastra, nu va comercializa, schimba, divulga datele dumneavoastra altor persoane (fizice sau juridice).

 1. Securitatea datelor colectate si procesate

GRIGORE V. IOANA utilizeaza metode si tehnologii de securitate avansate, impreuna cu politici stricte aplicate salariatilor si procedurilor de lucru  pentru a proteja datele cu caracter personal, colectate si procesate conform prevederilor legale in vigoare.

Inregistrarea si autentificarea pe www.jolie-boutique.ro implica ID si parola.

 1. Feedback

Utilizatorii www.jolie-boutique.ro pot posta comentarii,  pot trimite intrebari si sugestii. Informatiile sunt trimise prin intermediul formularelor de contact si vor fi folosite tinand cont de dreptul la confidentialitate si la imagine al persoanelor.

Contul meu

      Crearea unui cont pe www.jolie-boutique.ro vă oferă evidenţa comenzilor, prioritatea în ceea ce priveşte informaţiile asupra noutăţilor şi promoţiilor recent apărute prin intermediul newsletter-ului. Abonarea la newsletter este opţională şi se va realiza prin completarea cu numele şi adresa de email în căsuta de newsletter denumită „Abonare”, prezentă în colţul din dreapta jos al sit-ului

Produse

Preţul produselor

Preţurile prezentate pe site în momentul comenzii sunt cele care se facturează şi sunt plătite de client şi nu includ cheltuielile de livrare. Preţul nu poate fi modificat de către Jolie Boutique, ulterior confirmării comenzii.
Preţurile pot fi supuse modificărilor în cadrul promoţiilor sau reducerilor.
Jolie Boutique  işi rezervă dreptul de a modifica preţurile produselor prezentate fără o notificare prealabilă adresata clientului.

Care este procedura în cazul unui produs defect?

Vă rugăm să ne contactaţi la contact@jolie-boutique.ro în termen de 24 de ore de la livrarea coletului, menţionând defectul, comanda şi codul produsului defect. În această situatie, pentru care ne cerem scuze, vă vom înlocui produsul sau vă vom returna banii, iar transportul produsului va fi suportat de către noi. Jolie Boutique îşi rezervă dreptul de a alege una dintre modalităţile de compensare a clientului: returnarea banilor sau schimbarea produsului.

Care este procedura în cazul în care am primit un produs a cărui mărime nu corespunde cu cea comandată?

Vă rugăm să ne contactaţi la contact@jolie-boutique.ro în termen de 24 de ore de la livrarea coletului, menţionând comanda şi codul produsului pentru a remedia această problemă. În această situaţie, pentru care ne cerem scuze, vă vom înlocui produsul sau vă vom returna banii, iar transportul produsului va fi suportat de către noi.

comanda


Comanda

Cum pot realiza o comandă?

Selectarea produsului dorit deschide o pagină în care acesta este prezentat în detaliu, împreună cu descrierea, preţul şi mărimile selectabile. După alegerea mărimii şi culorii(după caz), produsul se adaugă în coş prin accesarea butonului “Adaugă în coş”.

După adăugarea tuturor produselor dorite în coşul de cumpărături apăsaţi butonul “Finalizare Comandă”. Apoi veţi fi redirecţionat către pagina de logare în cont unde vă veţi putea crea un cont nou sau intra în contul dumneavoastă deja creat. În continuare veţi putea selecta modul de livrare şi plata. Pentru finalizarea comenzii nu trebuie decât să bifaţi acordul pentru “Termeni şi Condiţii” şi să accesaţi butonul „Trimite Comanda”,  iar comanda va fi plasată.

Pot modifica comanda trimisă?

O comandă deja plasată nu poate suporta modificări cum ar fi adăugarea altor articole sau schimbarea mărimii sau culorii produselor. Pentru a adauga produse noi, este necesar să trimiteţi o comandă nouă.

În cazul în care o comandă a fost plasată, şi doriţi modificarea datelor personale, aceasta se poate face în primele 2 ore de la plasare, printr-o solicitare scrisă la adresa de e-mail contact@jolie-boutique.ro

 Anularea comenzii

O comandă poate fi anulată prin solicitare scrisă la adresa de email contact@jolie-boutique.ro, în primele 2 ore de la plasarea comenzii. În cazul în care comanda a fost deja livrată, costurile de transport pentru retur vor fi suportate de client.

Plata comenzii

Momentan este acceptată doar plata numerar la livrarea coletului ( ramburs ), prin achitarea sumei datorate către reprezentatul firmei de curierat.

garantie


Garanţie

Garanţia se acordă pentru 30 de zile de la data cumpărarii produsului

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fară penalităţi şi fară invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. ” Art. 4,b Cap. I, ORDONANŢA 34 /2014 privind regimul juridic al contractelor la distanţă. clienţii www.jolie-boutique.ro pot returna produsele cumpărate, în termen de 14 zile calendaristice de la primire, fară penalităţi şi fară invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, prin intermediul oricarei firme de curierat rapid. PFA Grigore V. Ioana. va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 10 zile lucratoare de la data denunţării în scris a contractului. Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport.

      Termenii şi condiţiile prezentate respectă legislaţia în vigoare: Legea 365/2002 privind comertul electronic şi Legea 51/2003 pentru aprobarea OUG 34/2014 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanţă.

      Produsele care urmează a fi schimbate în perioada de garanţie şi fac obiectul garanţiei (defecte de fabricaţie, s-a trimis altă mărime decât cea comandată), se trimit la sediul Jolie Boutique, însoţite de o copie după factura, care atestă cumpărarea lor. Cheltuielile de transport aferente trimiterii produsului defect vor fi suportate integral de către Jolie Boutique, după constatarea defectului şi a modului de manevrare.

      Trimiterea produselor defecte se face după anunţarea în prealabil pe email la comenzi@jolie-boutique.ro sau la numarul de telefon 0724.430.817, specificând exact care este defectul constatat. Defectele vizibile se reclamă în momentul efectuării recepţiei.

       Prin defect vizibil se întelege orice defect care poate fi depistat prin simpla examinare a produsului. Orice reclamaţie ulterioară referitoare la acest tip de defecte nu va fi luată în considerare. Recepţia se consideră ca fiind efectuată în aceeaşi zi în care produsul a fost livrat şi/sau preluat de către client sau un reprezentant al acestuia.

       PFA Grigore V. Ioana este exonerată de obligaţia acordării de garanţie în cazul în care se constată că produsele în cauza au fost manevrate sau depozitate în mod necorespuzător, utilizate în alte scopuri decât cele pentru care au fost fabricate/ vândute, şocuri mecanice, termice sau de orice natură sau au intrat în contact cu substanţe care le-au cauzat deteriorarea. Nerespectarea condiţiilor enumerate mai sus duce la pierderea garanţiei.

Preţ şi modalităţi de plată

         Preţurile prezentate pe site în momentul comenzii sunt cele ce se facturează şi sunt plătite de client şi nu includ cheltuielile de livrare.  Preţul nu poate fi modificat de către Jolie Boutique, ulterior confirmării comenzii. Preţurile pot fi supuse modificărilor în cadrul promoţiilor sau reducerilor.

Jolie Boutique îşi rezervă dreptul de a modifica preţurile produselor prezentate fără o notificare prealabilă adresată clientului.

        Plata se poate face:

 •  în numerar, la livrare (sistem ramburs);
 •  prin banca: dacă preferaţi această modalitate de plată, vă rugăm să ne anuntaţi şi un reprezentant al PFA Grigore V. Ioana. se va ocupa de toate detaliile (factură proformă, confirmare plată etc.) astfel încât comanda dvs. să fie livrată în cel mai scurt timp. Livrarea produselor se va face numai după intrarea banilor în contul nostru. Confirmarea plăţii poate dura între 24 şi 48 de ore în funcţie de procesarea plaţii între bancile implicate.

Înregistrarea ca membru

       Pentru a putea cumpăra de pe www.jolie-boutique.ro trebuie să furnizaţi informaţii adevărate, corecte, actuale şi complete despre dumneavoastră în funcţie de formularele aferente şi sunteţi de acord să furnizaţi aceste informaţii corect şi complet.

        În situatia în care considerăm că obligatie aceasta nu este respectată, ne rezervăm dreptul de a va bloca accesul la serviciile noastre fără o notificare prealabilă, pe perioadă determinată sau nedeterminată.

        Ne rezervam dreptul de a ne selecta clienţii.

        Autentificarea ca membru pe acest site, implică alegerea unui nume de utilizator şi a unei parole. Păstrarea în siguranţă a parolei de acces reprezintă responsabilitatea dumneavoastră, consecintele oricarei activiţăţi desfăşurate prin folosirea parolei revenindu-vă integral. Sunteţi de acord să ne inştiinţaţi imediat despre orice pierdere a parolei sau despre eventuale semne de activitate neautorizată sub numele dumneavoastră de utilizator.

Livrarea produselor

        Livrarea produselor se face pe întreg teritoriul ţării în termen de 3 – 4 zile lucrătoare de la data primirii comenzii.
În perioada Sărbătorilor legale şi a reducerilor există posibilitatea să intervina întârzieri la livrarea coletelor de până la 7 zile, însă facem tot posibilul ca volumul mare de comenzi să nu afecteze termenul standard.

      Sâmbata, Duminica şi în sărbatorile legale nu se expediază comenzi. În cazul în care comanda poate suferi întâzieri de livrare, cumpărătorul va fi anunţat prin e-mail la adresa menţionată în comandă.

       Livrarea comenzilor se face prin curier rapid, la adresa specificată de client:

 • transportul este gratuit pentru toate comenzile cu valori mai mari de 200 lei;
 • pentru plata ramburs, transportul este în valoare de 15 lei pentru toate comenzile cu valori mai mici de 200 lei;

       PFA Grigore V. Ioana nu stabileşte în mod independent costurile de transport şi nu este beneficiarul acestor sume.

Responsabilităţi privind produsele

      PFA Grigore V. Ioana nu işi asumă responsabilitatea şi nu poate fi facută responsabilă pentru orice pagube apărute prin folosirea produselor achiziţionate prin intermediul acestui site, în alte scopuri decât cele menţionate de producător.

Politica de returnare a produselor

       Conform legislaţiei româneşti în vigoare, renunţarea la cumparare prin denunţarea unilaterală a contractului se poate face în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului şi este aplicabilă doar consumatorilor clienţi persoane fizice care au achiziţionat produsul la distanţă respectând condiţiile OG 34/2014.

     Clienţii www.jolie-boutique.ro pot returna produsele cumpărate, în termen de maxim 14 zile calendaristice de la primire, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, prin intermediul oricarei firme de curierat rapid.

      GRIGORE IOANA PFA va înapoia contravaloarea comenzii în cel mult 14 zile lucratoare de la data denunţării în scris a contractului. Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport.

     Termenii şi condiţiile prezentate respectă legislaţia în vigoare: Legea 365/2002 privind comerţul electronic şi Legea 51/2003 pentru aprobarea OUG 34/2014 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanţă.

Modalităţi de returnare a produselor

         Prin completarea FORMULARULUI DE RETURNARE A PRODUSELOR (descarcă). Vă rugăm să completaţi toate câmpurile formularului inclusiv motivul returului.
Trimiterea formularului de retur pe email se face înaintea trimiterii coletului cu produsul returnat.

Conform legislaţiei în vigoare, renunţarea la cumpărare prin denunţarea unilaterală a contractului se poate face în termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produsului şi este aplicabilă doar consumatorilor clienţi persoane fizice care au achiziţionat produsul la distanţa respectând condiţiile OG 34/2014.

În cazul în care nu dispuneţi de o imprimantă, salvaţi formularul de retur pe calculator, completaţi câmpurile necesare, salvaţi apoi cu datele inserate şi expediaţi-l pe adresa contact@jolie-boutique.ro. Pentru a putea trimite mai repede formularul de retur, vă rugăm să folosiţi platforma de pe pagina Livrare şi returTrimiterea formularului de retur pe e-mail se face înaintea trimiterii coletului cu produsul returnat

Vă vom transmite fără întârziere, prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Produsul returnat trebuie să fie în starea în care a fost primit, fără a fi deteriorat sau purtat, însoţit de etichetele originale Jolie Boutique şi factura în original, pentru a putea beneficia de drepturile de returnare a acestuia. Conform legii, consumatorul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile şi modul de funcţionare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască şi să le inspecteze în acelaşi mod în care i s-ar permite să-o facă într-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar să probeze un articol de îmbrăcăminte, fără sa îi afecteze starea iniţială şi evident să nu il poarte

Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea lor duce la refuzarea returului.

Orice modificare a stării produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibilă vânzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusă unor taxe administrative de readucere a produselor la starea în care au fost livrate; taxele sunt cuprinse între 0 şi 50% din valoarea iniţială a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat către client la recepţionarea produselor deteriorate/modificate.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de maxim 14 zile de la denuntarea contractului. Se recomandă utlizarea aceluiaşi serviciu de transport utilizat pentru recepţionarea produselor.

În limita stocului şi a produselor disponibile, produsul returnat se poate înlocui cu un altul similar sau diferit, însă cu aceeaşi valoare de achiziţie  sau cu contravaloarea acestuia în bani.

În cazul rambursării contravalorii produsului, aceasta se va face în cel mult 14 de zile de la data recepţionării produselor, prin virament bancar.

Care sunt costurile si modalitatile de retur a produsului?

Produsele care fac obiectul returului necesită ambalarea corespunzatoare, într-un singur colet care apoi va fi expediat la adresa sediului: Str. Al. I. Cuza nr. 245, Brăila. Produsele returnate vor fi însoţite obligatoriu de factura în original pentru a putea beneficia de drepturile de returnare a acestuia. Vă rugăm să vă asiguraţi că produsele returnate vor fi expediate în termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului.Produsul returnat trebuie să fie în starea în care a fost primit, fără a fi deteriorat sau purtat, însoţit de etichetele originale Jolie Boutique , pentru a putea beneficia de drepturile de returnare a acestuia. Înlocuirea produsului returnat se face cu un altul similar sau diferit, însă cu aceeaşi valoare de achiziţie sau mai mare(clientul achitând diferenţa de preţ). Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de maxim 14 zile de la denunţarea contractului. Se recomandă utlizarea aceluiaşi serviciu de transport utilizat pentru recepţionarea produselor.
Ne rezervăm dreptul de a refuza coletele ce nu îndeplinesc condiţiile mai sus menţionate.

cookies

Politica Cookies

Website-ul www.jolie-boutique.ro foloseşte cookie-uri proprii şi ale terţilor pentru a furniza vizitatorilor o experienţă îmbunătăţită de navigare şi servicii adaptate interesului fiecăruia.

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea “cookie”-urilor utilizate de site-ul www.jolie-boutique.ro. De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii, si ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la: contact@jolie-boutique.ro.
Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza:

Acest website foloseste cookie-uri (atat proprii cat si de la terti) pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
In ceea ce numim “web 2.0”, “cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel flexibilitatea “cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului ‘’inainte’’ si “inapoi’’)

Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.
Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta. Imbunatatesc de asemenea eficienta publicitatii online.

Ce este un „cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).
Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

• Exista 2 categorii mari de cookie-uri:
– Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului (ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).
– Cookieuri Persistente – acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta.

Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de viata a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasite website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente‘). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

– Cookie-uri de performanta a site-ului
– Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
– Cookie-uri pentru geotargetting
– Cookie-uri de inregistrare
– Cookie-uri pentru publicitate
– Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
– Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terti: Google Analytics, Facebook, AdOcean

Cookie-uri de performanta:

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Exemple:
– setarile volumului pentru video player
– viteza de video streaming cu care este compatibil browserul

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac.

Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti inregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar.

Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii, sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.

De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters.

Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

• Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

– Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
– Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba (ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
– Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
– Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
– Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
– Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex. prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.
– Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi ! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

• Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

– Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
– Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
– Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o variant de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
– Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.
Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri.

Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

• Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.
– Cookie settings in Internet Explorer
– Cookie settings in Firefox
– Cookie settings in Chrome
– Cookie settings in Safari
Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul www.youronlinechoices.com/ro/ unde gasiti mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online.

Va multumim !

Copyright

      Conţinutul site-ului www.jolie-boutique.ro, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, scripturi şi alte date, este proprietatea  PFA  GRIGORE IOANA sau a furnizorilor săi şi sunt aparate conform Legii drepturilor de autor şi legilor privind dreptul de proprietate intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul scris a datelor de pe site-ul www.jolie-boutique.ro, sau elementelor enumerate mai sus se pedepseste conform legilor în vigoare. Puteţi sesiza încalcarea drepturilor de proprietate intelectuală la adresa de e-mail contact@jolie-boutique.ro.

Abonarea şi dezabonarea la newsletter

     Abonarea la newsletterul Jolie Boutique este gratuită şi voluntară. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate, respectă legea Comerţului Electronic şi oricând vă puteţi dezabona urmând instrucţiunile existente în subsolul fiecarui e-mail.
PFA GRIGORE IOANA deţine toate drepturile asupra conţinutului newsletterului trimis către abonaţi în aceleaşi condiţii ca şi pentru conţinutul publicat pe www.jolie-boutique.ro.

Alte menţiuni

     Dacă există o problemă sau nelămurire neabordată de nici un articol din Termeni şi Condiţii, vă rugăm să ne notificaţi în scris la adresa contact@jolie-boutique.ro. Vă vom răspunde prompt şi vom încerca să soluţionăm aspectele prezentate în 30 zile, pe cale amiabilă.

Fiind de acord cu termenii de utilizare a magazinului online www.jolie-boutique.ro, clientul îşi asumă în totalitate consecinţele ce decurg din folosirea site-ului în aceste condiţii.